Piec INOX ma płytę roboczą 70×70 cm.
1/3 powierzchni zajmuje palenisko więc mieszczą się dwie pizze 32-34 cm ale najbezpieczniej piec po 1 sztuce, czas wypieku około 60 sekund. Osiąga bez problemu 500°C czyli idealnie do pizzy neapolitańskiej lub canotto.
Tył płyty zamontowanej w piecu wykonana jest z grubej gliny Biscotto di Sorrento importowanej przez nas z Casapulli, nie pali spodów. Przednia część płyty na głębnokośc 20 cm wykonana jest z lawy wulkanicznej Pietra Lavica z wulkanu Etna na Sycylii To najlepszy spód do pieczenia steków, hamburgerów itp…działa genialnie.
Przy zastosowaniu tych płyt można bezpiecznie wypiekać w temperaturach powyżej 400-450°C.
Pizza wypieka się ok 90 sekund.
Piec dostarczany jest przez kuriera na palecie w stanie prawie gotowym do pracy.
Piece ogrodowe INOX nagrzewają się bardzo szybko i wypiekają idealna pizzę. Sprawdź to!
Co tu gadać, obejrzyj film ile frajdy daje INOX