Ciasto na pizzę wymaga dużo wiedzy, pracy, serca i dobrego mieszalnika.
Mieszalniki Spiralmac włoskiej firmy Sangrigoli to proste, ponadczasowe konstrukcje, niezniszczalne oparte na mechanicznym napędzie łańcuchowym i motoreduktorze. Zaletą ich jest idealna geometria mieszadła i dobór proporcji obrotów dla I i II biegu. To mieszalniki zaprojektowane specjalnie do wyrabiania ciast o wysokiej hydratacji, nawet 95 %. Mieszalniki te nie grzeją ciasta podczas wyrabiania co jest domeną maszyn z napędem pasowym. Proste sterowanie gwarantuje długą bezawaryjność. Posiadają tylko włącznik główny, załącznik I-go i II-go biegu oraz timer. Bardziej rozbudowane wersje posiadają bieg wsteczny czy bezstopniową regulację obrotów. Oferujemy maszyny o różnej wielkości dzieży lecz najlepszym wyborem dla pizzerii jest mieszalnik SV 44 2 speed 400V lub z najwyższej półki, dla specjalistów SV44 2 speed HH czyli high hydration. Mieszalniki są w 100%produkowane w Giare na Sycylii a rodzina Sangrigoli nazwiskiem gwarantuje jakość.