Dobra pizza? To nie jest takie łatwe ale z nami udaje się zawsze!

Dobrze, że tu trafiłeś. Pewnie chcesz kupić piec i otworzyć pizzerię ale zanim podejmiesz decyzję o zakupie pamiętaj, że to poważna inwestycja, błąd oznacza stratę dużych pieniędzy i przeważnie klęskę przedsięwzięcia. Produkujemy różne piece o różnej konstrukcji i przeznaczeniu. Pomożemy Ci dobrać piec do Twoich potrzeb. Nie ma sensu kupować Ferrari aby jeździć do sklepu po bułki. Dużym problemem będzie kupno za słabego pieca który pod dużym obciążeniem będzie tracił temperaturę.
Wiadomo, prym w budowie pieców wiodą Włosi. Niestety, jest coraz mniej aktywnych fachowców a ich brak i rozwój technologii kieruje produkt w stronę technicznych skrótów pozbawiając go tak potrzebnej „duszy”. Dowodem tego była certyfikacja przez asocjacje pizzaioli pieców elektrycznych do pizzy neapolitańskiej. Prawdziwy ceglany piec z Neapolu, budowany ręcznie metodą tradycyjną jest coraz trudniejszy w zakupie i coraz droższy. Biorąc pod uwagę galopujące ceny stali i materiałów ceramicznych oraz robocizny dodając koszt logistyki i wysoką prowizję pośredników handlowych należy się chwilę zastanowić ile wart jest rzeczywiście wymarzony, włoski piec i czy jego kupno nie jest tylko zaspokojeniem ambicji posiadania? A, jeszcze jedno: jeśli nie masz do tego serca, nie kochasz włoskiej kuchni, jeśli nie cieszy Cię widok zachwyconych twarzy ludzi jedzących przygotowane Twoją ręką potrawy czyli nie masz w sobie pasji a od początku liczysz pieniądze, które mają być celem przedsięwzięcia to nie dzwoń do nas, kup piec od kogoś innego. Jeśli tak nie jest i choć trochę jesteś „zakręcony na pizzę” tak jak my i wielu naszych przyjaciół z branży, to jesteś na najlepszej drodze – ZAPRASZAMY!

Mamy ponad 800 realizacji w Polsce a to oznacza, że jest ponad 800 zadowolonych użytkowników z którymi możesz porozmawiać- chętnie udostępniamy kontakty.

Z pewnością znajdziesz nasz piec w swojej okolicy.

Zbudowane przez nas piece pracują też w Anglii, Niemczech, Włoszech, Belgii, Irlandii, Hiszpanii, na Teneryfie, w Rosji, Ukrainie i Rumunii. Na naszych piecach prowadzone są szkolenia dla adeptów pięknej sztuki wypieku pizzy.

To dla Ciebie bardzo ważne: Wszystkie publikowane przez nas zdjęcia są autentyczne, nie używamy Photoshopa. Przy oglądaniu ofert innych producentów zwróć uwagę na autentyczność ich zdjęć. W większości to symulacje komputerowe nie mające odzwierciedlenia w realnym świecie. Różnica pomiędzy oferowanym produktem a zdjęciem w ofercie z reguły jest wstrząsająca. Kupując piec Calabria dostajesz od nas pełne wsparcie i pomoc. Mamy dużą wiedzę w temacie pizzy i dzięki nam unikniecie wielu błędów i niepotrzebnych wydatków. Nie można zrobić drugi raz dobrego pierwszego wrażenia. Start nowej pizzerii łatwo zepsuć.

Pomagamy w profesjonalnym szkoleniu dla waszych pizzaioli. Współpracujemy z najlepszymi w Polsce instruktorami pizzy, włoskimi i polskimi. Panowie ci ustawili wiele pizzerii , które odnoszą sukcesy nie tylko finansowe ale i medialne.

Wszystkie piece Calabria są hybrydowe. Możesz w nich dowolnie palić drewnem, drewnem i gazem lub samym gazem. W wypadku wprowadzenia jakichś ograniczeń dla palenia drewnem w dowolnym momencie możesz dokupić palnik gazowy, który zawsze mamy dostępny w naszym magazynie, my do Ciebie przyjedziemy i go błyskawicznie uruchomimy, zrobimy też odpowiednie szkolenie z obsługi i przepisów bezpieczeństwa . Mamy odpowiednie uprawnienia.

Inny piec, w obliczu przepisów antysmogowych, nie mający takiej możliwości stanie się bezużyteczny,

Możesz wybrać rodzaj płyty roboczej pieca. Glinokrzemian czyli szamot lub glinę Biscotto di Sorrento.

Cegły i płyty szamotowe na nasze piece produkowane są specjalnie dla nas. To są cegły o zwiększonej gęstości.. Doskonale kumulują ciepło. Współpracujemy z inżynierami Fabryki Materiałów Ogniotrwałych.

Płyty Biscotto di Sorrento kupujemy w Casercie koło Neapolu. U najlepszych. To prawdziwa płyta a nie konglomerat betonu.

Jeśli możesz to przyjedź do nas.

Naprawdę warto!

Loading...

Szukasz silnego pieca, chcesz otworzyć pizzerię z najlepszą pizzą w swojej okolicy? Masz restaurację i chcesz wzbogacić menu o doskonałą pizzę? Jesteś fanem pizzy i chcesz wypiekać samemu w domu czy w ogrodzie? A może masz foodtrucka i potrzebujesz niezniszczalnego, szybkiego pieca na eventy? Dobrze trafiłeś, dobierzemy Ci piec na miarę i pomożemy całą naszą wiedzą.

Od pieca profesjonalnego oczekujemy nieograniczonej wydajności i powtarzalności wypieku. To bardzo duże wymagania. Sprawdź nas.

My je spełniamy.

Najlepsze piece są zbudowane z cegły a nie sklejane z elementów betonowych.

Każdy piec tworzony jest indywidualnie. Każdy ma swój charakter. Każdy budowany, rozpalany i suszony jest wg ścisłej receptury, która ma wieloletnią tradycję. Nasi murarze- zdunowie posiedli ogromną wiedzę i sprawność w tej profesji. Naszym zdaniem trudno o lepszych w Polsce.

Nie umiemy produkować pieców seryjnie, bo w każdy z nich wkładamy zbyt dużo serca. Nasze piece nie odbiegają jakością od pieców budowanych w Italii, ale są dużo tańsze, zapewniamy im szybki serwis i nasze profesjonalne wsparcie. Sami produkujemy i sami sprzedajemy nasze piece. W ich cenie nie ma miejsca na prowizję dla pośredników więc stać nas abyś dostał w niskiej cenie lepszy piec.

O pizzy i piecach wiemy bardzo dużo.

GWARANTUJEMY SUKCES MUROWANY CEGŁĄ!

Ponieważ wiele pizzerii i restauracji nie może wstawić gotowego pieca do lokalu z uwagi na zbyt wąskie drzwi lub brak odpowiedniego okna oferujemy budowę pieców wewnątrz lokalu. Zapytaj nas o koszty i możliwości techniczne.

Chlebek na Święta musi być🥖🍞W każdym naszym piecu da się upiec wspaniały chleb. Nie tylko pizza🍕Tu upiekliśmy kilka w obrotowym FTR80B, szkoda że czujecie jak pachnie🍞🥖🥐
EUROGASTRO dzień drugi🍕
Lepiej już nie można🍕
Loading the next set of instagram posts...