Produkcja - sprzedaż- konsultacje

Piece hybrydowe do pizzy opalane drewnem lub gazem

DSC_0372.jpg
f 111.jpg
DSC_0373.jpg

Oferujemy wydajne piece do pizzy dedykowane do montażu na foodtruckach lub przyczepach gastronomicznych.

Piece te charakteryzują się niskim ciężarem i pełną odpornością na wstrząsy transportowe.

Te dwie cechy stawiają naszą konstrukcję na czele listy ofert konkurencji.

Trzecią zaletą jest ich sprawność, która w pełni zaspokaja potrzeby szybkiego, powtarzalnego  wypieku na eventach.

Piece są sprawdzone, pracowały w ciężkich warunkach przy wypieku dużej ilości pizzy i w pełni zdały egzamin.

Piece Calabria FT100 wykonane są całkowicie z nierdzewnej stali z ceramiczną izolacją, kopuła wykonana jest z jednego, nie spawanego elementu bez możliwości odkształcenia termicznego. Płyta robocza z glinokrzemianu o zwiększonej gęstości i twardości zapewnia wysoką odporność na ścieranie łopatą. Reflektor termiczny pod płytą zapewnia równe podawanie temperatury na spód ciasta. Wierzch pizzy wypieka żar wraz z płomieniem, który przemieszcza sie po powierzchni kopuły zgodnie z zaplanowaną geometrią.  Estetyczna podstawa jest jednocześnie przestrzenią do magazynowania zapasu drewna.

Piec rozgrzewa się bardzo szybko a utrzymywanie w nim temperatury nie sprawia większych trudności.

Wydajność ograniczona jest tylko sprawnością obsługującego.

Niska waga pieca 430 Kg pozwala na zamontowanie go na pojazdach o DMC do 3500 kg.

 

ft100 m ft100m 1

ft100m 3