Piece Calabria INOX są w 100% naszej produkcji, nie chińskie.Piec waży ok 150 kg, płytę 70x70 cm ma z lawy wulkanicznej (Pietra Lavica) przez nas sprowadzanej z Sycylii, konstrukcja spawana tigiem z blachy nierdzewnej, malowany proszkowo, działa genialnie. Dla ambitnych Klientów chcących zrobić pizzę Canotto albo neapolitańską oferujemy wkładkę połowy płyty roboczej z oryginalnej płyty glinianej Biscotto di Sorrento. Płyta ta nigdy nie przypali spodu pizzy a pozwoli wypiekać ją w temperaturach ponad 450°C. Biscotto importujemy z Casapulli spod Neapolu.
Na piecach INOX pracowali dobrzy pizzaioli i wystawili dobre opinie.
Szerokie zastosowanie wg fantazji kucharza. Zastępuje rakotwórczy grill i piecze pizzę.
Rozgrzewa się w 30 minut.Świetnie wyizolowany.
Konstrukcja sztywna, mocna, stabilna, grube blachy, dobra izolacja. Odporny na warunki atmosferyczne.
Na zachodzie ten rodzaj pieca ma tradycje i jest bardzo ceniony bo wypiek jest zdrowy i bardzo praktyczny.
Świetnie spisuje się jako dodatkowy piec w ogródkach restauracji.
Doskonale sprawdza sie na dużych eventach przy produkcji i sprzedaży pizzy.
Bardzo dobra cena do doskonałej jakości, dodajemy solidną, drewnianą łopatę.
Spedycja - piec wysyłamy zapakowany w całości.