Rób to co kochasz a nigdy nie będziesz pracował

Dobrze, że tu trafiłeś. Pewnie chcesz kupić piec i otworzyć pizzerię albo marzysz o wspaniałej pizzy zrobionej na swoim podwórku dla swojej rodziny i przyjaciół. Może jesteś już restauratorem chcącym poszerzyć swoje menu o pizzę, która szybko stanie się sławna w okolicy? Zanim podejmiesz decyzję o zakupie pamiętaj, że to poważna inwestycja, błąd oznacza stratę dużych pieniędzy. Od początku będziemy Cię wspierać. Produkujemy różne piece o różnej konstrukcji i przeznaczeniu. Pomożemy Ci dobrać piec do Twoich potrzeb. Nie ma sensu kupować Ferrari aby jeździć do sklepu po bułki a z drugiej strony kupno za słabego pieca może spowodować duże problemy przy większej kumulacji zamówień.
Wiadomo, prym w budowie pieców wiodą Włosi. Niestety, jest coraz mniej aktywnych fachowców a ich brak i rozwój technologii kieruje produkt w stronę technicznych skrótów pozbawiając go tak potrzebnej „duszy”. Dowodem tego była certyfikacja przez asocjacje pizzaioli pieców elektrycznych do pizzy neapolitańskiej. To jest gorsze jak legendarna „pizza z ananasem”. Prawdziwy ceglany piec z Neapolu, budowany ręcznie metodą tradycyjną jest coraz trudniejszy w zakupie i coraz droższy. Biorąc pod uwagę galopujące ceny stali i materiałów ceramicznych oraz robocizny dodając koszt logistyki i wysoką prowizję pośredników handlowych należy się chwilę zastanowić ile wart jest rzeczywiście wymarzony, włoski piec i czy jego kupno nie jest tylko zaspokojeniem ambicji posiadania? Jeszcze jedno: jeśli nie masz do tego serca, nie kochasz włoskiej kuchni, jeśli nie cieszy Cię widok zachwyconych twarzy ludzi jedzących przygotowane Twoją ręką potrawy czyli nie masz w sobie pasji a od początku liczysz pieniądze, które mają być celem przedsięwzięcia to nie dzwoń do nas, kup piec od kogoś innego. Jeśli tak nie jest i choć trochę jesteś „zakręcony na pizzę” tak jak my i wielu naszych przyjaciół z branży, to właśnie znalazłeś swój piec – ZAPRASZAMY!

Mamy ponad 800 realizacji w Polsce a to oznacza, że jest ponad 800 zadowolonych użytkowników z którymi możesz porozmawiać- chętnie udostępniamy kontakty.

Z pewnością znajdziesz nasz piec w swojej okolicy ale nie przejmuj się, pizzerie ze sobą nie konkurują. Każda ma swój styl i swoich wielbicieli.

Zbudowane przez nas piece pracują też w Anglii, Niemczech, Włoszech, Irlandii, Hiszpanii, na Teneryfie, w Rosji, Ukrainie i Rumunii. Na naszych piecach prowadzone są szkolenia dla adeptów pięknej sztuki wypieku pizzy.

To dla Ciebie bardzo ważne: Wszystkie publikowane przez nas zdjęcia są autentyczne, nie używamy Photoshopa. Przy oglądaniu ofert innych producentów zwróć uwagę na autentyczność ich zdjęć. W większości to symulacje komputerowe nie mające odzwierciedlenia w realnym świecie. Różnica pomiędzy oferowanym produktem a zdjęciem w ofercie z reguły jest wstrząsająca. Kupując piec Calabria dostajesz od nas pełne wsparcie i pomoc. Mamy dużą wiedzę w temacie pizzy i dzięki nam unikniecie wielu błędów i niepotrzebnych wydatków przy starcie pizzerii. . Nie można zrobić drugi raz dobrego pierwszego wrażenia. Start nowej pizzerii łatwo zepsuć.

Pomagamy w profesjonalnym szkoleniu dla waszych pizzaioli. Współpracujemy z najlepszymi w Polsce instruktorami pizzy, włoskimi i polskimi. Panowie ci ustawili wiele pizzerii , które odnoszą sukcesy nie tylko finansowe ale i medialne.

Wszystkie piece Calabria są hybrydowe. Możesz w nich dowolnie palić drewnem, drewnem i gazem lub samym gazem. W wypadku wprowadzenia jakichś ograniczeń dla palenia drewnem w dowolnym momencie możesz dokupić palnik gazowy, który zawsze mamy dostępny w naszym magazynie. Przyjedziemy do Ciebie i go błyskawicznie uruchomimy, zrobimy też odpowiednie szkolenie z obsługi i przepisów bezpieczeństwa . Mamy odpowiednie uprawnienia.

Inny piec, w obliczu przepisów antysmogowych, nie mający takiej możliwości szybkiego zmiany paliwa na gaz stanie się bezużyteczny,

Możesz wybrać rodzaj płyty roboczej pieca. Glinokrzemian prasowany czyli szamot lub glinę Biscotto di Sorrento.

Cegły i płyty szamotowe na nasze piece produkowane są specjalnie dla nas. To są cegły o zwiększonej gęstości.. Doskonale kumulują ciepło. Współpracujemy z inżynierami Fabryki Materiałów Ogniotrwałych.

Płyty Biscotto di Sorrento kupujemy w Casercie koło Neapolu, to nasi przyjaciele a ich rodzinna firma ponad 120 lat. Są najlepsi.

Uwaga na podróbki! To prawdziwa płyta a nie konglomerat betonu. Magia właściwości tej gliny powoduje , że piec może obsługiwać każdy a pizza nigdy nie będzie spalona.

Jeśli tylko możesz to przyjedź do nas bo warto.

Loading the next set of instagram posts...

Szukasz silnego pieca, chcesz otworzyć pizzerię z najlepszą pizzą w swojej okolicy? Masz restaurację i chcesz wzbogacić menu o doskonałą pizzę? Jesteś fanem pizzy i chcesz wypiekać samemu w domu czy w ogrodzie? A może masz foodtrucka i potrzebujesz niezniszczalnego pieca? Dobrze trafiłeś, pomożemy Ci całą naszą wiedzą.

Od pieca profesjonalnego oczekujemy nieograniczonej wydajności i powtarzalności wypieku. To bardzo duże wymagania. My je z pewnością spełniamy. Sprawdź nas.

Najlepsze piece są zbudowane z cegły.

Każdy piec tworzony jest indywidualnie. Każdy ma swój charakter. Każdy budowany, rozpalany i suszony jest wg ścisłej receptury, która ma wieloletnią tradycję. Nasi murarze- zdunowie posiedli ogromną wiedzę i sprawność w tej profesji. Naszym zdaniem trudno o lepszych a na pewno w Polsce.

Nie umiemy produkować pieców seryjnie, bo w każdy z nich wkładamy zbyt dużo serca. Nasze piece nie odbiegają jakością od pieców budowanych w Italii, ale są dużo tańsze i mają szybki serwis i nasze profesjonalne wsparcie. Nie chcemy budować pieców z odlewanych gotowych elementów

Nie chodzimy na skróty a o pizzy wiemy bardzo dużo.
GWARANTUJEMY SUKCES MUROWANY! CEGŁĄ!

Ponieważ wiele pizzerii i restauracji nie może wstawić gotowego pieca do lokalu z uwagi na zbyt wąskie drzwi lub brak odpowiedniego okna, Firma CALABRIA wychodzi potrzebom naprzeciw, oferując montaż i budowę pieców wewnątrz lokalu. Zapytaj nas o warunki techniczne i finansowe.