Produkcja i sprzedaż

Profesjonalne piece szamotowe do pizzy opalane drewnem

Get Adobe Flash player
DSC_0374.jpg
f 121.jpg
f 112.jpg

 Zanim podejmiesz decyzję o zakupie pieca pamiętaj, że to poważna inwestycja, błąd oznacza stratę dużych pieniędzy.

 

Na rynku jest wielu "fachowców" oferujących piece do pizzy. Nie rozmawiaj z nimi. Porozmawiaj z użytkownikami ich pieców. Pamiętaj, że pizzę powinno się piec nie dłużej jak 90 sekund. Bardzo trudno jest upiec jednocześnie już 4 pizze, bo wkładając trzecią pierwszą musisz już wyciągać. W naszych piecach to standard.

 

vulcno nero 17

 Zwróć uwagę na to,że:

 

1.Mamy ponad 150 realizacji w Polsce.

 

2.Ponad 150 zadowolonych Klientów z którymi możesz porozmawiać- udostępniamy  kontakty.

Kilka pieców kupili Włosi. Mamy Klientów, którzy kupili od nas po kolei nawet 4 piece

 

 

3.Wszystkie zdjęcia na naszej stronie są autentyczne, nie używamy Photoshopa.

  Wzorowa jakość wykonania.

 

4.Kupując piec Calabria dostajesz od nas pełne wsparcie i pomoc w temacie.

 

 

5. Pomagamy w profesjonalnym szkoleniu dla pizzaioli.

 

6. Przyjeżdżając do nas możesz zawsze obejrzeć pracujący piec i spróbować z niego pizzy. Możesz upiec pizzę ze swojego ciasta.

 

 

7.Wszystkie piece Calabria są hybrydowe. Możesz w nich dowolnie palić drewnem, drewnem i gazem lub samym gazem.

 

8. Zazwyczaj piece budujemy z rodzimych glinokrzemianów ale na życzenie Klienta płytę zrobimy z gliny biscotto di Sorrento lub lawy wulkanicznej pietra lavica dell Etna. Surowce te sprowadzamy z Italii. 

 

 

 

zoty mix rullo 11 

 

 

 

 

 

       Szukasz pieca, chcesz otworzyc pizzerię z najlepszą pizzą w swojej okolicy?

     Dobrze trafiłeś! Pomożemy!

 

 

img 0177 img 0141

 

 

majolika 005 dwa

 

piec do pizzy opalany drewnem calabria heart   piec do pizzy opalany drewnem heart 25

 

        

 

 

verde gb   gustosa pizzaadne 1 8

 

 

 

 

 

 

  lagunaverde 9       fragola 2                                 rullo napoli 5

 

W branży nie trudno zauwazyć, że pojawił się trend "pizzy z pieca opalanego drewnem".

Pizzerie zaczeły wymieniać piece elektryczne na klasyczne. Wiele nowopowstających pizzerii od razu montuje piece na drewno.

 

rrr 4     rullo napoli 1 

 

piec do pizzy opalany drewnem calabria arancio 1    piec do pizzy opalany drewnem calabria biancho

 

   fragola    piec do pizzy opalany drewnem calabria kraft 1

 

 

 

 

Pojawiła się nowa jakość oferowanej pizzy, ze specjalnej, mocnej mąki, długo garowanego ciasta, z dobrych składników wysokiej jakości. Te zmiany szybko przekuwają sie w finansowy sukces. Dzisiejsi klienci poszukują wyrobu dobrego, wysokiej klasy. Zapychacze z tanim salami, czy kiełbasą "grillową" i wyrobem tłuszczowym seropodobnym zamiast świeżej mozarelli, powoli odchodzą w zapomnienie, podobnie jak peerelowskie zapiekanki z pieczarkami.

 

arenaria 8          delfino 1       1 26piec do pizzy opalany drewnem calabria fragola

 

 

 

Aby wyprodukować taką pizzę trzeba mieć odpowiedni piec. Ciężki, kumulujący temperaturę, z dobraną geometrią kształtu, z doskonałą izolacją płyty, z odpowiednią cyrkulacją żaru. Jakośc pieca poznaje się po jakimś czasie, dopiero podczas jego używania, kiedy jest potrzeba, aby jedna za drugą szybko piekł takie same, idealnie wypieczone pizze. Nie każdy piec to potrafi. Praca w pizzeri na piecu lekkim, ze słabą izolacją, tracącym ciepło i nie mającym odpowiednich zdolności kumulacji temperatury jest koszmarem, szczególnie w przypadku gdy czekają klienci! Rzadko jest tak,że ruch w pizzerii utrzymuje się na jednakowym poziomie. Przeważnie ruch odbywa się falami i wtedy, kiedy potrzeba w ciągu np. godziny sprzedać 100 czy więcej pizzy pojawia sie problem. Piec lekki, o słabej kumulacji po prostu szybko straci temperature i klapa.... Niepotrzebne nerwy i żal nie zarobionych pieniędzy.

 

 

 

rrr 5     rrr 12  piec do pizzy opalany drewnem calabria nuvola doro

 

majolika 037

 

 

Druga sprawa to estetyka. Klienci przychodzą do Twojej pizzerii dobrze zjeść i spędzić czas. Piękny piec, stanowiący serce pizzerii, dający niepowtarzalny klimat musi być wyeksponowany i być w centrum uwagi Klientów. Pizzaiolo-mistrz powinien pracować przed piecem, tworzyć pizzę i piec ją tak, aby Klienci widzieli cały ten czarodziejski proces. Tojest magia pizzerii. Piec oprócz technicznej doskonałości musi byc starannie wykonany, z dbałością o najmniejszy szczegół. To nie może być szybko sklecona lepianka przypominające kopiec na kartofle naszych babć. To jest dzieło sztuki, w nim jest dusza. Nasze piece sa tak własnie tworzone, nie lekceważą Klienta swoim prowizorycznym wyglądem lecz swoim pięknem dają mu radość przebywania w Twojej pizzerii.

 

 

   ferro m 6         rrr 8    piec do pizzy opalany drewnem calabria tricolore

 

 

 

 

Jeżeli kochasz to co robisz to zrozumiesz, jeżeli nie- kup piec elektryczny.

 

 

 

 

 

adne 1 22

 

 

 

Pizzę praktyczne można upiec w każdym piecu, ale gdyby do końca tak było, to włoskie piece nie byłyby tak bardzo drogie.

 

 

Jest na rynku mąka na ciasto do pizzy po 80 groszy za kilo, salami po 9 zł, kiełbasa po 6 zł i wyrób tłuszczowy seropodobny, są gotowe sosy pomidorowe do pizzy z zawartością pomidorów 5%. Są też piece po 3-5 tysięcy, są też piece budowane u Klienta na miejscu w ciągu jednego dnia, choć kolejne warstwy pieca trzeba wysuszyć wypalając je po kilka godzin.

 

        

        adne 1 4         adne 1 19

 

 

 

Wybór drogi do sukcesu należy do Ciebie, nie stań się następnym producentem tłustych, szkodliwych dla zdrowia gniotów zwanych pizzą. Stwórz pizzerię o której się będzie mówić i do niej wracać. To nie jest takie proste, ale nie jest niemożliwe. My to wiemy, bo z naszymi Klientami mamy stały kontakt.

 

                                                                                  verde 3

Chcesz sprzedawać dużo pizzy?

Chcesz,żeby Klienci do Ciebie wracali?

Chcesz, aby mówili ze Twoja pizza jest najlepsza w mieście?

ZADZWOŃ 790320015! Mamy dla Ciebie przepis na sukces!

Wszyscy użytkownicy pieców CALABRIA doskonale zarabiają!

 

 

 

                                                                            majolika 015

 

Piece W Calabria posiadają stosowne aktualne badania i certyfikaty.

Powierzchnia robocza każdego naszego pieca dopuszczona jest przez SANEPID do bezpośredniego kontaktu z ciastem pizzy.

 

 

ZAPRASZAMY

PROSIMY DZWONIĆ - POMOŻEMY, PODPOWIEMY, PORADZIMY, NAUCZYMY!

TEL. 790 320 015

 

 

rrr 10

                           

 

 


 

W ostatnim okresie w internecie pokazało się dużo ofert sprzedaży pieców opalanych drewnem w bardzo niskich cenach. Zainteresowanych zakupem Klientów prosimy, aby przy wyborze oferty zwracali uwagę na ciężar gotowego pieca, oraz precyzyjnie ustalali całkowity koszt realizacji, a potem zadzwonili do nas:)

 


 

Informujemy, że rozszerzyliśmy naszą ofertę o budowę pieców bezpośrednio w miejscu wskazanym przez Klienta. Ponieważ wiele pizzerii i restauracji nie może wstawić gotowego pieca z uwagi na zbyt wąskie drzwi, Firma CALABRIA wychodzi potrzebom naprzeciw, oferując montaż i budowę pieców wewnątrz lokalu.

 

 

UWAGA! Stosujemy z powodzeniem oryginalną technologię "Bullonate guance". tzn. gotowy do pracy i już wypalony piec dostarczamy w elementach, które montowane są w całość po wstawieniu przez wąskie drzwi lub okno.

 

 

JESTEŚMY WIERNI WŁOSKIEJ TRADYCJI! NIE CHODZIMY NA SKRÓTY! NIE POPRAWIAMY MISTRZÓW!

NIE BUDUJEMY PIECÓW Z GOTOWYCH PREFABRYKATÓW!!!

 

PIECE W CAŁOŚCI BUDUJEMY RĘCZNIE!

 

 

Budujemy i sprzedajemy piece najlepszej jakości. Piece, które nie udają oryginałów, piece które wspaniale pracują, a piękny wygląd każdego z nich jest niepowtarzalny.

Każdy piec jest tworzony indywidualnie, jest inny od poprzedniego, każdy ma swój charakter.

Każdy budowany, rozpalany i suszony jest wg ścisłej receptury, która ma ponad tysiąc lat.

Nie chcemy i nigdy nie będziemy produkować pieców seryjnie, bo w każdy z nich wkładamy zbyt dużo serca.Nasze piece nie odbiegaja jakością od pieców budowanych w Italii, ale są kilkakrotnie tańsze.

O pizzy wiemy bardzo dużo, potrafimy zrobić prawdziwą pizzę, która w smaku nie ma sobie równej. Podzielimy się naszą bogatą wiedzą i doświadczeniem.

 


 

SUKCES MUROWANY CEGŁĄ!