Produkcja - sprzedaż- konsultacje

Piece hybrydowe do pizzy opalane drewnem lub gazem

DSC_0373.jpg
DSC_0374.jpg
f 121.jpg

 Dobrze, że tu trafiłeś. Pewnie chcesz kupić piec. Zanim podejmiesz decyzję o zakupie pieca pamiętaj, że to poważna inwestycja, błąd oznacza stratę dużych pieniędzy.

Wiadomo, prym w budowie pieców wiodą Włosi. Niestety, jest coraz mniej aktywnych fachowców a ich brak i rozwój  technologii kieruje produkt w stronę technicznych skrótów pozbawiając go tak potrzebnej "duszy". Prawdziwy piec z Neapolu, budowany ręcznie metodą tradycyjną jest coraz trudniejszy w zakupie i coraz droższy. Biorąc pod uwagę galopujące ceny stali i materiałów ceramicznych oraz robocizny dodając koszt logistyki i wysoką prowizję pośredników handlowych należy się chwilę zastanowić ile wart jest rzeczywiście wymarzony włoski piec i czy jego kupno nie jest tylko zaspokojeniem ambicji posiadania?

 

 W Polsce na rynku jest kilku "fachowców" oferujących piece do pizzy. Nie rozmawiaj z nimi. Oni zawsze powiedzą ci to co chcesz usłyszeć.

Porozmawiaj z użytkownikami ich pieców. 

vulcno nero 17


Mamy ponad 500 realizacji w Polsce a to oznacze, że jest ponad 500 zadowolonych użytkowników z którymi możesz porozmawiać- chętnie udostępniamy  kontakty.

Z pewnością znajdziesz nasz piec w swojej okolicy.

Zbudowane przez nas piece  pracują też w Anglii, Niemczech, Włoszech, Irlandii, Hiszpanii, Rosji, Ukrainie i  Rumunii. Na naszych piecach prowadzone są szkolenia dla  adeptów pięknej sztuki wypieku pizzy.

To dla Ciebie bardzo ważne: Wszystkie publikowane przez nas zdjęcia  są autentyczne, nie używamy Photoshopa. Przy oglądaniu ofert innych producentów zwróć uwagę na autentyczność ich zdjęć. W większości to symulacje komputerowe nie mające odzwierciedlenia w realnym świecie. Różnica pomiędzy oferowanym produktem a zdjęciem w ofercie z reguły jest wstrząsająca.

Kupując piec Calabria dostajesz od nas pełne wsparcie i pomoc. Mamy dużą wiedzę w temacie pizzy i dzięki nam unikniecie wielu błędów i niepotrzebnych wydatków. Nie można zrobić drugi raz dobrego pierwszego wrażenia. Start nowej pizzerii łatwo zepsuć.

Pomagamy w profesjonalnym szkoleniu dla waszych pizzaioli. Współpracujemy z najlepszymi w Polsce instruktorami pizzy, włoskimi i polskimi. Panowie ci ustawili wiele pizzerii , które odnoszą sukcesy nie tylko finansowe ale i medialne.

 Wszystkie piece Calabria są hybrydowe. Możesz w nich dowolnie palić drewnem, drewnem i gazem lub samym gazem. W wypadku wprowadzenia  jakichś ograniczeń dla palenia drewnem w dowolnym momencie możesz dokupić palnik gazowy, który zawsze mamy dostepny w naszym magazynie, my do Ciebie przyjedziemy i go błyskawicznie uruchomimy, zrobimy też odpowiednie szkolenie z obsługi i przepisów bezpieczeństwa . Mamy odpowiednie uprawnienia.

Inny piec, w obliczu przepisów antysmogowych,  nie mający takiej możliwości stanie się bezużyteczny,

Możesz wybrać rodzaj płyty roboczej pieca. Glinokrzemian czyli szamot lub glinę Biscotto di Sorrento.

Cegły i płyty szamotowe na nasze piece produkowane są specjalnie dla nas. To są cegły o zwiększonej gęstości.. Doskonale kumulują ciepło. Wpółpracujemy z inżynierami Fabryki Materiałów Ogniotrwałych. 

Płyty Biscotto di Sorrento kupujemy w Casercie koło Neapolu. U najlepszych. To prawdziwa płyta a nie konglomerat betonu.

 

 

 

              zoty mix rullo 11 

 

                                          Szukasz pieca, chcesz otworzyc pizzerię z najlepszą pizzą w swojej okolicy?

 

     Dobrze trafiłeś! Pomożemy! Znajdź nas i polub na Facebooku: Piece Calabria. Tam możesz na bieżąco śledzić nasze działania.

    Tam obejrzysz nasze najnowsze zdjęcia i realizacje.

 

 

img 0177 img 0141

 

 

majolika 005 dwa

 

piec do pizzy opalany drewnem calabria heart   piec do pizzy opalany drewnem heart 25

 

        

 

 

verde gb   gustosa pizzaadne 1 8

 

 

 

 

 

 

  lagunaverde 9       fragola 2                                 rullo napoli 5

 

W branży nie trudno zauwazyć, że jest trend "pizzy z pieca opalanego drewnem".

Pizzerie zaczeły wymieniać piece elektryczne na klasyczne.

Wiele nowopowstających pizzerii od razu montuje piece na drewno.

 

rrr 4     rullo napoli 1 

 

piec do pizzy opalany drewnem calabria arancio 1    piec do pizzy opalany drewnem calabria biancho

 

   fragola    piec do pizzy opalany drewnem calabria kraft 1

 

 

 

 

Pojawiła się nowa jakość oferowanej pizzy, ze specjalnej, mocnej mąki, długo garowanego ciasta, z dobrych składników wysokiej jakości. Te zmiany szybko przekuwają sie w finansowy sukces. Dzisiejsi klienci poszukują wyrobu dobrego, wysokiej klasy. Zapychacze z tanim salami, czy kiełbasą "grillową" i wyrobem tłuszczowym seropodobnym zamiast świeżej mozarelli, powoli odchodzą w zapomnienie, podobnie jak peerelowskie zapiekanki z pieczarkami.

Zaczyna być modna pizza neapolitańska. W naszym piecu możesz w ciągu dnia upiec jej setki.

 

arenaria 8          delfino 1       1 26piec do pizzy opalany drewnem calabria fragola

 

 

 

Aby wyprodukować taką pizzę trzeba mieć odpowiedni piec. Ciężki, kumulujący temperaturę, z dobraną geometrią kształtu, z doskonałą izolacją płyty, z odpowiednią cyrkulacją żaru. Jakośc pieca poznaje się po jakimś czasie, dopiero podczas jego używania, kiedy jest potrzeba, aby jedna za drugą szybko piekł takie same, idealnie wypieczone pizze. Nie każdy piec to potrafi. Praca w pizzeri na piecu lekkim, ze słabą izolacją, tracącym ciepło i nie mającym odpowiednich zdolności kumulacji temperatury jest koszmarem, szczególnie w przypadku gdy czekają klienci! Rzadko jest tak,że ruch w pizzerii utrzymuje się na jednakowym poziomie. Przeważnie ruch odbywa się falami i wtedy, kiedy potrzeba w ciągu np. godziny sprzedać 100 czy więcej pizzy pojawia sie problem. Piec lekki, ze złą geometrią, o słabej kumulacji po prostu szybko straci temperature i klapa.... Niepotrzebne nerwy i żal nie zarobionych pieniędzy.

 

 

 

rrr 5     rrr 12  piec do pizzy opalany drewnem calabria nuvola doro

 

majolika 037

 

 

Druga sprawa to estetyka. Klienci przychodzą do Twojej pizzerii dobrze zjeść i spędzić czas. Piękny piec, stanowiący serce pizzerii, dający niepowtarzalny klimat musi być wyeksponowany i być w centrum uwagi Klientów. Pizzaiolo-mistrz powinien pracować przed piecem, tworzyć pizzę i piec ją tak, aby Klienci widzieli cały ten czarodziejski proces. Tojest magia pizzerii. Piec oprócz technicznej doskonałości musi byc starannie wykonany, z dbałością o najmniejszy szczegół. To nie może być szybko sklecona lepianka przypominające kopiec na kartofle naszych dziadków. To jest dzieło sztuki, w nim jest ta dusza. Nasze piece sa tak własnie tworzone, nie lekceważą Klienta swoim prowizorycznym wyglądem lecz swoim pięknem dają mu radość przebywania w Twojej pizzerii.

 

 

   ferro m 6         rrr 8    piec do pizzy opalany drewnem calabria tricolore

 

 

 

 

Jeżeli tego nie rozumiesz - nie otwieraj pizzerii.  Otwórz lepiej kebaba albo kurczaki z rożna,

 

 

 

 

adne 1 22

 

 

 

Pizzę praktyczne można upiec w każdym piecu, ale tylko amatorsko.

Od pieca profesjonalnego oczekujemy nieograniczonej wydajności i powtarzalności wypieku. To bardzo duże wymagania. My je spełniamy. Sprawdź.

 

 

Jest na rynku mąka na ciasto do pizzy po 90 groszy za kilo, salami po 15 zł, kiełbasa po 10 zł i wyrób tłuszczowy seropodobny, są gotowe sosy pomidorowe do pizzy z zawartością pomidorów 5%. Są też piece po 10 tysięcy, są też piece budowane u Klienta na miejscu w ciągu jednego dnia.

 

        

        adne 1 4         adne 1 19

 

 

 

Wybór drogi do sukcesu należy do Ciebie, nie stań się następnym producentem tłustych, szkodliwych dla zdrowia gniotów zwanych umownie pizzą. Stwórz pizzerię o której się będzie mówić i do niej wracać. To nie jest takie proste, ale nie jest niemożliwe. My to wiemy, bo z naszymi Klientami mamy stały kontakt.

 

                                                                                  verde 3

Chcesz sprzedawać dużo pizzy?

Chcesz,żeby Klienci do Ciebie wracali?

Chcesz, aby mówili ze Twoja pizza jest najlepsza w mieście?

ZADZWOŃ 790320015! Mamy dla Ciebie przepis na sukces!

Wszyscy użytkownicy pieców CALABRIA doskonale zarabiają!

 

                                                                            majolika 015

 

Piece PW Calabria posiadają stosowne aktualne badania i certyfikaty.

Powierzchnia robocza każdego naszego pieca dopuszczona jest przez SANEPID do bezpośredniego kontaktu z ciastem pizzy.

 

 

ZAPRASZAMY

PROSIMY DZWONIĆ - POMOŻEMY, PODPOWIEMY, PORADZIMY, NAUCZYMY!

TEL. 790 320 015

 

 

rrr 10

                           

 

 


 

W ostatnim okresie w internecie pokazało się dużo ofert sprzedaży pieców opalanych drewnem w niskich cenach. Zainteresowanych zakupem Klientów prosimy, aby przy wyborze oferty zwracali uwagę na ciężar gotowego pieca, oraz precyzyjnie ustalali całkowity koszt realizacji, a potem zadzwonili do nas:) Mamy ogromną wiedzę i doświadczenie praktyczne  w tym temacie. Zaufaj nam, pomożemy.


 

Informujemy, że rozszerzyliśmy naszą ofertę o budowę pieców bezpośrednio w miejscu wskazanym przez Klienta. Ponieważ wiele pizzerii i restauracji nie może wstawić gotowego pieca z uwagi na zbyt wąskie drzwi, Firma CALABRIA wychodzi potrzebom naprzeciw, oferując montaż i budowę pieców wewnątrz lokalu.

 

 

 

JESTEŚMY WIERNI WŁOSKIEJ TRADYCJI! NIE CHODZIMY NA SKRÓTY! NIE POPRAWIAMY MISTRZÓW!

NIE BUDUJEMY PIECÓW Z GOTOWYCH PREFABRYKATÓW!!!

PIECE W CAŁOŚCI BUDUJEMY RĘCZNIE!

 

 

Budujemy i sprzedajemy piece najlepszej jakości. Piece, które nie udają oryginałów, piece które wspaniale pracują, a piękny wygląd każdego z nich jest niepowtarzalny.

Każdy piec jest tworzony indywidualnie, jest inny od poprzedniego, każdy ma swój charakter.

Każdy budowany, rozpalany i suszony jest wg ścisłej receptury, która ma wieloletnią tradycję.

Nie chcemy i nigdy nie będziemy produkować pieców seryjnie, bo w każdy z nich wkładamy zbyt dużo serca. Nasze piece nie odbiegaja jakością od pieców budowanych w Italii, ale są dużo tańsze i mają szybki serwis i nasze wsparcie.

O pizzy wiemy bardzo dużo, potrafimy też zrobić prawdziwą pizzę, która w smaku nie ma sobie równej. Podzielimy się naszą bogatą wiedzą i doświadczeniem.

                                                                                     KONIECZNIE ZADZWOŃ DO NAS

                                                     GWARANTUJEMY SUKCES MUROWANY CEGŁĄ!